G-YY138LE6YB

Lofsdalen

Moderna stugor med milsvid utsikt över fjällen och med Lofssjön nere i dalen. Det går att ta sig till och från liftsystemet på skidor via skidled från vissa stugor. Här har du även nära till vandringsleder, cykelleder, längdspår och skoterleder. Höglandet är ett stugområde med bästa tänkbara läge, alldeles vid fjället Hovärken. Ni har spårcentralen några hundra meter ifrån stugan och det är endast tre kilometer ner till Lofsdalens by. Det är i byn som man kan hyra skoterskidor och cyklar.

På Höglandet ligger många moderna och nybyggda hus med hög standard med utsikt över fjällen och Lofssjön. Lofsdalen ligger 6,5 mil nordväst om Sveg. Vacker natur och fjällvärldens genuina charm.

Om stugan

Storlek:
48kvm

Sovplatser:
4 -6 st

Planlösning:
Öppen planlösning med kök och vardagsrum, två sovrum alt arbetsrum, WC / dusch med toalett.

Badrum:
WC, duschkabin, tvättmaskin/torktumlare, handdukstork,  50 l varmvattenberedare, tvättställskåp med porslinshandfat, spegelskåp med LED-belysning.

Kök:
Diskmaskin, kyl och frys, ugn, häll med 4 kokzoner,  spisfläkt.

I närheten: 
I Lofsdalen by finns en matbutik som även tillhandahåller Aptokets- och Systembolagsvaruombud. Det finns turisbyrå med bibliotek. Dessutom finns restauranger, café, skidbod och en bensinmack.

På Vintern

Ski in – ski out via Höglandets skidled
Stugan ligger högt upp i Höglandet med glidavstånd ner till backen och tillbaka till stugan från skidanläggningen i Hovärken. Via skidleden tar man sig snabbt och enkelt ner i backen och tillbaka till stugan. Med det perfekta läget åker man lätt hem för att äta lunch i stugan eller kanske grilla lite korv ute vid den trevliga grillplatsen i lä bakom skotergaraget.

Närhet till längdspår och skoterled
Högst upp på Hovärken hittar ni skoterleder och längdspår. Stugan ligger så pass nära längdspåren att man tar sig upp till spåren med en snabb promenad. Nere i byn finns elljusspår, för entusiasten som vill åka längd även efter mörkrets inbrott.

Här kan ni njuta av lugnet i Lofsdalen från ett av Höglandets bästa lägen. Höglandet ligger högt med en hänförande utsikt över Lofsjön med fjället i bakgrunden. När man tittar ut från huset infinner sig lugnet. Naturen och fjällkänslan njuter man gärna av året runt. Lofsdalen är inte bara en skidort för utförsåkning.

Och Året Om

Lofsdalen har så mycket mer än vinteraktiveter att erbjuda. Här finns många varierande vandringsleder, möjlighet till downhill-åkning, fiske och bad. Under resten av året ges möjlighet till lugn och ro, vandra, fiska och bara njuta av naturen. Sommartid badar man nere i byn i Lofssjön. Det anordnas flera aktiteter kring sjön som att hyra kanot, båt eller ta en tur med bastubåten.

Varför inte pröva att cykla downhill i Lofsdalen Bike Park eller följ med på björn- eller älgspaning? Det finns flera möjligheter  att få se både älg, björn eller järv.

Oavsett årstid har Aktivitetshuset uppe vid Lofsdalen Fjällanläggningar öppet. Aktivtetshuset bjuder på allt från bowling, golfsimulator, lekland, biljardbord till ölprovningar och mycket mer. Här finns även möjlighet till en bit mat, pizzorna kan rekommenderas.

En speciell upplevelse är en paus uppe i Mackmyras Whiskylager. På 1125 MÖH har man inte bara milsvidd utsikt över Härjedalen och vidare bort mot Idre fjäll i Dalarna, utan också möjlighet till att prova deras whisky och tilltugg. Du kan även prova Lofsdalens egna öl, från Orsholms Brygghus.